دیوان کیفری بین المللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد

دیوان کیفری بین المللی (International Criminal Court) روز پنج شنبه اول آذر ۱۴۰۳ حکم بازداشت بین المللی نتانیاهو نخست وزیر و گالانت وزیر دفاع سابق اسرائیل را به اتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت صادر کرد.

حکم بازداشت بین المللی نتانیاهو و گالانت

دیوان کیفری بین المللی ICC در بیانیه ای اعلام کرد این حکم بازداشت به دلیل «جنایات جنگی صورت گرفته دست کم در بازه ۸ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۲۰ مه ۲۰۲۴» علیه بنیامین نتانیاهو و یوآو گلانت صادر شده است.

همچنین در این بیانیه آمده است که: «دلایل معقول و منطقی وجود دارد که نشان می‌دهد گالانت و نتانیاهو به طور عمد و آگاهانه جمعیت غیرنظامی را در غزه از دسترسی به آنچه برای بقای آن‌ها ضروری و حیاتی بوده است، محروم کرده‌اند.»

محروم کردن غیرنظامیان از مایحتاج اولیه و جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت

قضات دیوان کیفری بین المللی در این بیانیه تاکید کرده‌اند که نخست وزیر و وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی غیرنظامیان ساکن غزه را «مشخصا از مایحتاج اولیه زندگی همچون غذا، آب، دارو، ملزومات پزشکی و نیز سوخت و برق محروم کرده‌اند.»

دیوان بین المللی دادگستری همچنین اعتراض اسرائیل به صلاحیت این نهاد برای رسیدگی به اتهامات را رد کرد و در رای دیوان آمده است که «برای رسیدگی به این پرونده لازم نیست که اسرائیل صلاحیت دیوان را بپذیرد.»

کریم خان، دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی روز چهارشنبه در بیانیه ای، نتانیاهو و گالانت را علاوه بر جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت، متهم کرده بود که از گرسنگی دادن به غیرنظامیان به عنوان ابزاری برای جنگ استفاده می‌کنند و «به عمد حملات علیه مردم غیرنظامی را همچون مصداق جنایت جنگی انجام می دهند.»

برخی واکنش های بین اللملی در مقابل تصمیم دیوان کیفری بین المللی ICC

جوزپ بورل، کمیسر روابط خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اول آذر در واکنش به صدور حکم بازداشت نتانیاهو گفت: «حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل باید اجرایی شود و از تمام طرف‌ها، از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا این تصمیم را اجرا کنند.»

دولت جدید بریتانیا که توسط حزب کارگر تشکیل شده است بر خلاف رویه سابق بریتانیا در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی، اعلام کرده است که بنا ندارد صلاحیت دادگاهی را که برای بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر دفاع اسرائیل احکام بازداشت کیفری صادر کرده است، به چالش بکشد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنشی غیر موجه و مطابق با رویه سابق این کشور در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی، صدور حکم جلب نتانیاهو توسط قضات دیوان کیفری بین المللی را «اقدامی شنیع و مفتضحانه» خواند.

صدور قرار تعقیب محمد ضیف

دیوان کیفری بین‌المللی همچنین در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که برای محمد ضیف، فرمانده گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس قرار پیگرد بین‌المللی کرده است.

این در حالی است که پیش از این رژیم صهیونیستی مدعی به شهادت رساندن این فرمانده مقاومت فلسطین شده بود، ولی منابع فلسطینی تاکنون این ادعا را تایید نکرده اند.

رژیم صهیونیستی مرداد ماه ۱۴۰۳ پس از بمباران وحشیانه چادرهای آوارگان فلسطینی در غزه که منجر به شهادت دست کم ۹۰ نفر و مجروح شدن ۳۰۰ نفر دیگر شد، ادعا کرد که این حمله را به قصد ترور محمد ضیف انجام داده است.

دیوان بین المللی کیفری در توجیه صدور قرار تعقیب محمد ضیف به مواردی اشاره کرده است که با توجه به اشغالگری رژیم صهیونیستی، در چارچوب دفاع مشروع فلسطینیان قابل تعریف بوده اند.

 

برخی از موکلین ما